horizontal rule

  Olifantenverzameling  

horizontal rule


inhoud:

bulletInleiding
bulletDe verzameling

 

Inleiding:

In 1981 ging ik op vakantie naar Kenia. Ik maakte daar vele safari's, waarbij ik diverse keren olifanten tegenkwam. In het Amboseli National Park kwam ik bovenstaand solitaire mannetje tegen. Ik filmde hem en maakte nog gauw een foto alvorens snel ruimte te maken. Hij vond onze aanwezigheid namelijk niet gewenst en wilde in de aanval gaan. Zijn imposante vertoning zorgde ervoor dat de olifant een van mijn lievelingsdieren werd. Ik kocht in Kenia mijn eerste uit hout gesneden olifant. Er zouden er in de loop van de tijd nog velen volgen.

 

Tijdens mijn latere vakanties ben ook nog enkele keren olifanten tegengekomen. In Thailand (2009) en Nepal (2008) heb ik, op hun rug gezeten, mooie tochten gemaakt.

terug naar boven 

De verzameling:

Inmiddels is mijn verzameling uitgegroeid tot 87 olifanten. Er zijn olifanten gekocht tijdens mijn reizen en olifanten die ik van vrienden en familie heb gekregen. Er zijn twee tafeltjes vol met olifanten en er staan er ook nog op de grond. Lange tijd was de antieke olifant uit de erfenis van Ankie het pronkstuk, maar sinds kort heeft hij concurrentie van twee grotere. Alle drie de olifanten komen uit IndonesiŽ al zit er meer dan 100 jaar leeftijdsverschil tussen.

 

Ollie voelde zich eenzaam, dus maar uitgekeken naar een vrouwtje voor hem. Het is Elly geworden en ze zijn samen heel gelukkig.

terug naar boven 

 

 Laatst bijgewerkt op: maandag 13 mei 2019

Menu Generated By: OpenCube NodeFire - www.opencube.com